2013/01/27

Terem díszítés krepp papírral...farsangi dekoráció!


Azon csodálkozok, hogy még nem találkoztam ezzel a dekorációval a Pinteresten! Holott egy egyszerű, de látványos díszítésről van szó és azt hiszem ezt mindenki ismeri...legyen az egy terem...szülinap...esküvő...az ünnep színeihez igazítva hangulatos dekorációvá válik. A művelet igen egyszerű, egymásra fektetjük a krepp papír csíkokat, amelyet tetszőleges szélességben vágunk le két különböző színű krepp papír gurigából és elkezdjük hajtogatni...egyiket balról-jobbra, a másikat fentről le...végeit a két színt összefogva megkötjük. Én most csak mint kis csomagokat kötöttem masnira, hogy majd a teremben teszünk csomót a végére,hogy addig se gyűrődjön. Annak, aki még nem látta ezt hogyan néz ki széthajtva...csináltam egy miniatűr rózsaszín díszecskét...persze két különböző szín szebben mutat...de azt sajnáltam szétengedni!
Kicsit játszadoztam a színek összeválogatásával...és kiélhettem magam, hogy a rózsaszínt összepároztattam a narancssárgával! Ami nekem kedvencem...ámbár mások leszavaztak! Kissé lagzis" hangulatom támadt, de milyen jó is volt az, amikor még a faluban sátras lagzik voltak és a sok fát, amit az erdőről hoztak hogy a sátor belsejét azzal kibéleljék és erre kerültek fel ezek a hangulatos hajtogatott krepp papír díszek. Hát...nem is lehetett táncolás nélkül kibírni...reggelig szólt a dínom-dánom...persze előtte is már hetekkel készültek a csigák a levesbe és ezek a hajtogatások is, hogy ne akkor keljen ezzel időzni az embereknek...disznót vágtak...csirkét kopasztottak...hát hiába! Sok volt a baj vele, de emlékezetes maradt az biztos! Ma már mindent kiadnak...ne legyen baj vele...meg aztán olcsóbb is, mint hetekig etetni 50 embert...plusz a többiről ne beszéljek! Szerintem bátran használjuk! Igen mutatósak! Nem?








6 megjegyzés:

  1. Pedig ez egy nagyon klassz és jól bevált hajtogatás. Próbálom eltenni mindig ami menthető belőle a következő évre, de vagy összeborul, vagy nem találom! Most az utóbbi történt :) Viszont tanultam most tőled, hogy össze lehet kötni! Köszi az ötletet, az osztály pedig biztosan nagyon szép lesz, már várom a képeket;)

    VálaszTörlés
  2. Jaj kedves Ovónéni! Örülök, hogy újra itt van nálam! Pont azon gondolkodtam, hogyan hasznosíthatnám újra, ha leszedem! Vagy levágva a végeit újból feltekerem...vagy lehetne csokrokba kötve még vékonyabban felvagdosva girland belőle, vagy tavaszi virágoknak is el tudnám képzelni...és azokból is válhatna szintén girland vagy magányos virág fejek...mindenesetre kidobni vétek lenne!
    Jó tudni, hogy készíti más is! Köszönöm szépen!!!

    VálaszTörlés
  3. nosztalgikus, szép emlékeket idéztél fel bennem...:) szerintem nagyon jó ötlet bármilyen alkalomra, akár szülinapra, babazsúrra is: egyszerű, olcsó, mutatós és gyerekekkel is elkészíthető. :)

    VálaszTörlés
  4. Aranyos vagy Flóra, hogy tiszteled a koromat,ami még azért nem olyan vészes, mint gondolnátok,de mivel én vagyok az idősebb, kérlek tegeződjünk!!! (44 éves vagyok egyébként, még pár napig:))))!)
    Köszönöm és jó ide is bekukkantani!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj! Fiatal vagy még! A férjem is 40 lesz lassan (magunk között maradva jobban néz ki mint mikor összeházasodtunk...csak fiatalodik!!!-egyébként ő nem olvas, így remélhetőleg nem látja a dícséretem, mert a végén elbízza magát! 5 év van köztünk...
      Köszönöm az őszinteséget is meg a tegezést... Gondoltam én, hogy fiatal anyuka vagy, csak mindig mindenkit letegezek és biztos van, aki nem veszi jó néven...
      Szép napot kívánok!

      Törlés